top of page

SOODAPUHALLUS

AdobeStock_284481592_edited.png

Soodapuhallus, mitä se on?

Soodapuhallus on hellävarainen ja tehokas menetelmä pintojen puhdistamiseen. Soodapuhallus poistaa kappaleesta mm. lian, rasvan, maalin ja vanhat suojauspinnoitteet vahingoittamatta itse kappaleen pintaa. EUP Puhdistuspalvelut tarjoaa ammattitaitoiset soodapuhalluspalvelut.

Soodapuhallus toteutetaan siihen tarkoitetulla painepuhalluslaitteistolla. Nimensä mukaisesti soodapuhalluksessa käytetään puhallusaineena ainoastaan natriumvetykarbonaattia (NaHCo3) eli ruokasoodaa (E 500). Soodapuhallus voidaan toteuttaa niin kuivana kuin märkänäkin.

Hellävarainen
Ulkona, sisällä, kesällä, talvella

Miten soodapuhallus toimii?

Kineettinen vaikutus
Ei hiomista
Tarkkuuta vaativaan pintaan

Soodapuhallus eroaa perinteisistä hiovista puhallusmenetelmistä, koska se ei kuluta pintaa. Paineella puhalletun soodajauheen rakenne hajoaa sen osuessa puhallettavaan pintaan. Hajotessaan se vapauttaa energiaa, joka irrottaa puhdistettavasta pinnasta kaikki epäpuhtaudet. Koska menetelmässä ei tapahdu hiomista, voidaan sitä käyttää myös sellaisissa kohteissa, joissa pintaa kuluttava hiominen ei ole mahdollista.

 

Soodapuhallukseen hyvin soveltuvia materiaaleja ovat esimerkiksi alumiini, ruostumaton teräs, tiili, kivi, lasi, lasikuitu, puu ja muovit. Koska soodapuhallus ei vahingoita tai kuluta itse pintaa, voidaan sitä käyttää erilaisten tarkkuutta vaativien komponenttien puhdistamiseen. Tällaisia ovat mm. moottorien ja vaihteistojen osat, laakerit, tiivisteet ja hydrauliset sylinterit.

Soodapuhalluksessa puhallettava pinta ei myöskään kuumene, joten sillä voidaan puhdistaa erilaisia metalleja ilman, että tarvitsee pelätä puhdistuksessa aiheutuvan lämmön aiheuttamia muutoksia.

Myrkytön ja palamaton sooda on turvallinen puhdistusmenetelmä

Soodapuhallusta on turvallista käyttää myös liuotinteollisuudessa, johon monet menetelmät eivät sovellu, koska soodajaude ei pala. Jauhe on myös myrkytöntä, joten sitä voidaan käyttää erinomaisesti myös elintarviketeollisuudessa, esimerkiksi ruoanvalmistusastioiden puhdistamisessa.

AdobeStock_284481592_edited.png
Myrkytön ja palamaton
Kustannustehokas

Ympäristöystävällinen valinta

Soodapuhallus on varteenotettava vaihtoehto perinteiselle pintakäsittelymenetelmille. Sooda on ympäristöystävällinen, hellävarainen ja turvallinen luonnontuote, joka liukenee veteen. Se voittaa myös useissa tapauksissa muut menetelmät tehokkuudessa.

 

Soodapuhalluksen ainutlaatuisuus tulee siinä, että sillä voidaan poistaa erilaisista materiaaleista melkein mitä tahansa pintakerroksia, jopa kerroksittain.

Soodapuhalluksella voidaan puhaltaa myös ohuita ja hauraita materiaaleja.

bottom of page